Dansk Lydisolering Logo

Lydisolering af etageadskillelse hjalp på støjen og de søvnløse nætter

Sanne Olsson elsker sin 78 m2 andelslejlighed på Vesterbro i København. Så meget endda, at flere års støjgener fra overboen ikke fik hende til at flytte. I stedet måtte hun leve med konsekvenserne, og det var næsten ikke til at leve med. Da hun en nat måtte forlade sin lejlighed og tage en taxi hjem til sin far, blot for at kunne sove i fred, fik hun nok.

Dansk Lydisolering har nu lydisoleret mellem etager i hendes soveværelse, og hun lever i dag i fred og fordragelighed med overboen, der stadig spiller musik om aftenen og om natten. Med lydisolering af loftet i lejligheden har reduceret støjgenerne, så Sanne Olssons nattesøvn ikke længere forstyrres, som før. 

Anderledes døgnrytme
“Jeg kunne ligge i min seng og næsten sove. Når jeg så hørte gadedøren blive åbnet i opgangen, blev jeg lysvågen og fik ondt i maven. ‘Åh nej, nu kommer han hjem’, tænkte jeg.”

Og hvad det indebar, vidste Sanne Olsson kun alt for godt. Overboen, en enlig mand, lever et liv med en noget anderledes døgnrytme, end de fleste, der skal op om morgenen og på arbejde eller i skole. Han spiller højt musik sent om aftenen og natten.

“Det var ikke bare bassen eller stortrommen, der gik ned gennem loftet. Jeg kunne høre hvert et ord i musikken. Og når han så fjernsyn, kunne jeg også høre hver eneste ord. Næsten som hvis det var mig selv, der hørte musik eller så tv. Jeg bor i en gammel ejendom, så her er meget lydt.”

Adskillige gange har Sanne Olsson forsøgt at tale med sin overbo, som hun beskriver som flink men meget distræt. Han undskylder for larmen og lover at dæmpe sig. Men efter et par uger er alt ved det gamle igen, og støjgenerne fylder i Sanne Olssons liv og bliver til stress.

Hjem er helle
“I min verden er ens hjem helle. Her søger man tryghed og fred og føler sig godt tilpas. Men at leve med støjgener fylder utroligt meget og vender op og ned på billedet af, hvad hjem er. Jeg stressede over at høre ham komme hjem, jeg blev irriteret, jeg bankede i loftet med et kosteskaft for at få ham til at skrue ned for musikken, og til sidst måtte jeg flygte hjem til min far midt om natten.”

Det kostede Sanne Olsson 28.000 kroner at få lydisoleret sit soveværelses loft mod overboen, og det har hun ikke fortrudt. Lydisoleringen af loftet bliver betragtet som en forbedring af lejligheden, og sammenlignet med udgifterne ved en eventuel flytning, salg af andel og køb af ny lejlighed med andelslån, sammen med de øvrige udgifter i forbindelse med flytning, er det en relativt billig løsning at få lavet lydisolering af loft mod overboen.

“Det er den bedste investering, jeg nogensinde har gjort i lejligheden, for jeg har ikke haft noget ønske om at flytte. Nu er en ubærlig situation løst, støjen er væk, og det er helt fantastisk.”

Hvordan lydisolere vi mellem etager?
Lydisolering af loft i f.eks. lejlighed foregår ved at vi opbygger et nyt loft imellem etager der går ca. 15cm ned. Herimellem lægges en vibrationsdæmper i et skinnesystem der fyldes med lydisolerende materiale og afsluttes med to lag fibergipsplader og en lydfuge i kanten. På den måde sørger vi for at lyden ikke kommer ned igennem loftet til jer. Afslutningen med lydfugen lukker eventuelle sprækker lyden ku komme igennem og dermed lydisolere loftet til din overbo.
Share by: